Europeisk kampanj mot ungdomsarbetslösheten

Marita Ulvskog MEP with the European Youth Guarantee photo frame

“Your future is my future – a European Youth Guarantee now” 

PES - Socialdemokraterna i EU lanserar idag en kampanj mot ungdomsarbetslösheten. 5,5 miljoner ungdomar är idag arbetslösa i Europa och ytterligare 1,5 miljoner unga tvingas till att ta otrygga jobb. I vissa länder i Europa är situationen så pass allvarlig att en av två unga är utan arbete.

  • Att inte skapa goda förutsättningar för unga att komma in på arbetsmarknaden och i samhället är politikens främsta misslyckande. Det är att inte ta ansvar för och investera i framtiden. Vi socialdemokrater vill bekämpa ungdomsarbetslösheten genom att investera i nya jobb och i unga människors kunskaper – inte genom att sänka deras löner, säger Tommy Waidelich, nyvald ledamot i PES styrelse och ansvarig för Europafrågor i utrikesutskottet.
  • Det är glädjande att man på Europeisk nivå tar ett initiativ till att uppmärksamma den här frågan som i Sverige är så pass högaktuellt. En ungdomsarbetslöshet på dagens nivå riskerar att förändra Sverige för lång tid framöver. Våra möjligheter till framtida tillväxt och välstånd begränsas om vi låter arbetslösheten bita sig fast, avslutar Tommy Waidelich. 

Nu lanserar PES - Socialdemokraterna en kampanj på temat “Your future is my future – a European Youth Guarantee now” som syftar till att kräva en så kallad ungdomsgaranti för att motarbeta ungdomsarbetslösheten. 

Vad är då ungdomsgarantin? (European Youth Guarantee)
Den Europeiska ungdomsgarantin syftar till att alla unga i Europa ska erbjudas ett arbete, utbildning, praktik eller traineeplats inom 4 månader från det att man klarat sin utbildning eller blivit arbetssökande. Detta krav kan implementeras nationellt som på europeisk nivå.

Delta i kampanjen redan idag! Läs mer på kampanjsidan.

Se kampanjflygblad (engelska)

Skapa en facebook-badge här

Original article

Do you like this post?

Showing 1 reaction

published this page in Blog 2012-05-22 10:26:36 +0200
"Your future is my future - a European Youth Guarantee now!"
The Party of European Socialists (PES), Young European Socialists (YES) and PES Women are running the campaign "Your future is my future" and calling for a European Youth Guarantee to tackle youth unemployment.

Translate the website