La JSC dóna suport la campanya 'Your future is my future' per lluitar contra la desocupació juvenil

Joventut Socialist de Catalunya - JSCOriginal news

La Joventut Socialista de Catalunya s’uneix a la campanya llançada per l'ECOSY i el Partit Socialista Europeu (PES) per fer front a la xifra de més de 5,5 milions de joves aturats que trobem a Europa.

L’objectiu principal d’aquesta campanya és donar una sortida al jovent que porta més de quatre mesos aturat o sense estudiar. A través de la “European Youth Guarantee” l’Estat es compromet a oferir un lloc de treball, formació o pràctiques a qualsevol persona en condició de desocupació.

Aquesta iniciativa ja ha estat implementada amb èxit a Àustria, i països com Finlàndia i Luxemburg l’estan desenvolupant en aquests moments. En el nostre país, amb una taxa d’atur juvenil superior al 40%, es fa més necessària que enlloc l’aplicació d’una política progressista que garanteixi un futur al jovent, en el marc d’un pacte solidari i intergeneracional.

Vistes les poques idees del Govern Central del Partit Popular i la falta de sensibilitat social del Govern de la Generalitat, hem d’apostar per noves polítiques que donin esperança a tota una generació que s’ha vist abocada a la precarietat en nom de l’austeritat i les retallades.

Aquesta iniciativa seria viable gràcies a la redirecció de 10.000 milions dels fons socials europeus no utilitzats, que permetrien treure de les llistes de l’atur a més de dos milions de joves a tota Europa.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya apostem fermament per una sortida progressista i solidària de la crisis, fent front comú a nivell europeu per tirar endavant polítiques alternatives a l’austeritat que donin resposta a les necessitat dels i les joves.

Do you like this post?

Showing 1 reaction

published this page in Blog 2012-06-19 13:40:00 +0200
"Your future is my future - a European Youth Guarantee now!"
The Party of European Socialists (PES), Young European Socialists (YES) and PES Women are running the campaign "Your future is my future" and calling for a European Youth Guarantee to tackle youth unemployment.

Translate the website