Európai Ifjúsági Garanciát! Most!

PES activists Hungary logo

Európában jelenleg 5,5 millió fiatalkorú munkanélküli található. A fiataloknak nincs esélyük a továbblépésre, az államok és a vállalkozások folyamatos veszteségeket könyvelnek el, a munkavállalók képzettségi szintje egyre alacsonyabb, mindez pedig jelentősen lassítja a magyar és az európai gazdaságok is. 

A gazdasági válság mélyülésének köszönhetően a fiatalok egyre nehezebben érik el, hogy aktív, tevékeny részesei lehessenek a társadalomnak. Egyre nagyobb részük inaktív, nehezebben találnak munkát az oktatási intézmények elhagyása után, vagy ha van munkájuk, nehezen őrzik meg azt. 

 

Fenyeget a veszély, hogy egész generációnk ellehetetlenül...

Ne hagyjuk, hogy ez történjen! A PES követeli egy új társadalmi szerződés megkötését, követeli az Európai Ifjúsági Garancia bevezetését! Követeljük, hogy legkésőbb 4 hónappal a tanulmányok befejezését vagy a munkahely elvesztését követően lépjen közbe az állam: biztosítson gyakorlatszerzésre illetve továbbképzésre lehetőséget, vagy pedig munkahelyet!

Természetesen minket, magyarokat mindez különösen súlyosan érint. Ezért döntött úgy a PES Activists Hungary, hogy együttműködve az MSZP Ifjúsági Tagozatával, csatlakozik a kampányhoz.

Oszd meg, lájkold, csatlakozz! Szükségünk van rád!

Bővebb információk később...

Do you like this post?

Showing 1 reaction

published this page in Blog 2012-05-16 19:12:00 +0200
"Your future is my future - a European Youth Guarantee now!"
The Party of European Socialists (PES), Young European Socialists (YES) and PES Women are running the campaign "Your future is my future" and calling for a European Youth Guarantee to tackle youth unemployment.

Translate the website